Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τους πήρε και τα σώβρακα ο Κοντονής.

Τι έγινε με το συνέδριο στην Εσθονία; Ήταν φιάσκο ή μία ακόμα ήττα της χώρας μας; Ας δούμε:
1. Άλλαξε το κείμενο η Εσθονική προεδρία μετά την παρέμβαση Κοντονή ή όχι;
Το liberal που καταγγέλει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το ρώσσικο Σπούτνικ οτι παραποιούν την αλήθεια, υποστηρίζει ότι έγινε μιά ασήμαντη αλλαγή με την τοποθέτηση κάποιων εισαγωγικών στον υπότιτλο του κειμένου γιά να γίνει σαφέστερο το νόημα. Ο Δημήτρης Λιάτσος υποστηρίζει ότι έγιναν αρκετές τροποποιήσεις που δεν άλλαζαν, όμως, την ουσία του κειμένου.
Υποθέτω ότι ο μοναδικός λόγος να γίνουν αλλαγές, λογικά, είναι γιά να προσπαθήσουν να πείσουν και άλλους να συμμετάσχουν, οπότε δεν θα ήταν ασήμαντες, αλλιώς γιατί να τις κάνουν; Προσωπικά κλίνω υπέρ του Δημήτρη Λιάτσου αλλά επειδή εσείς είστε πιό μετριοπαθείς από εμένα ας δεχτείτε την εκδοχή του liberal.
Συμπέρασμα: Αλλαγές στο κείμενο έγιναν γιά να γίνει σαφέστερο το νόημά του.
2. Πόσοι συμμετείχαν;
2Α. Στο ανεπίσημο γεύμα (ή δείπνο θα σας γελάσω) και στις καταθέσεις στεφάνων πήραν μέρος 19 αντιπροσωπείες. Ανάμεσά τους και κάποιοι Υπουργοί. Άλλες πληροφορίες δεν έχουμε.
2Β. Στο φόρουμ (ή συνάντηση, ή συνέδριο, ή διάσκεψη) που ακολούθησε πήραν μέρος 19 αντιπροσωπείες από τις οποίες μόνο 8 ήταν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο οκτώ (8). Οι Βαλτικές συν κάποιες του Βίζεγκαρντ. Γνωστές από τις ρατσιστικές τους πολιτικές στο θέμα των προσφύγων. Ποιές ήταν οι άλλες; Δεν φαίνεται πουθενά. Υποθέτω ότι θα ήταν κάποιες άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από την Ασία ή κάποιες Βαλκανικές που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. Βέβαια αυτοί μπορεί να μην έχουν όλα τα προσόντα γιατί δεν θα είχαν συνεργαστεί με τον Χίτλερ αλλά, πού ξέρεις, μπορεί να είχαν συνεργαστεί με τους Γιαπωνέζους.
Συμπέρασμα: Στο φόρουμ συμμετείχαν οκτώ (8) χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συνάντηση γινόταν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, δεν ήταν μιά διεθνής διάσκεψη. Γι' αυτό άλλωστε και μόνο οι οκτώ ψήφισαν.
3. Οι αντιπροσωπείες στις συνεδριάσεις ήταν σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων και κάτω. Κανένας Υπουργός.
4. Το ψήφισμα. Οι οκτώ αυτοί έχουν ξανασυναντηθεί και έχουν ξαναβγάλει το ίδιο περίπου ψήφισμα του οποίου η βασική ιδέα είναι οτι πρέπει να συσταθεί Διεθνές Δικαστήριο τύπου Νυρεμβέργης γιά να εξεταστούν τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων. Τίποτα καινούργιο.
Το συμπέρασμα: Ο Κοντονής τους πήρε και τα σώβρακα και οδήγησε το Συνέδριο σε φιάσκο. Γιατί αν δεν είχε μιλήσει η χώρα μας, στα πλάισια του δεν βαριέσαι μωρέ, ας πάμε, δεν τρέχει και τίποτα, πολλές από τις γραφειοκρατίες των ευρωπαϊκών χωρών, θα είχαν πάει, ίσως να είχε βγεί ένα πιό μαλακό κείμενο και η διάσκεψη θα είχε πετύχει. Η χώρα μας υπερασπιζόμενη την ιστορική αλήθεια, τους έβαλε μπροστά στο πραγματικό δίλημμα και τους υποχρέωσε να μείνουν στις έδρες τους.
Δεν έμειναν στις "έδρες" τους και εκτέθηκαν διάφοροι στο εσωτερικό μέτωπο: Όλη η αντιπολίτευση, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και συμπαρομαρτούντα, ΠΟΤΑΜΙ, όλο το νεοφιλελέ συναπάντημα. Εκτέθηκε όμως και το ΚΚΕ, δυστυχώς και γιά άλλη μιά φορά. Εκτέθηκαν τα πρόσωπα, από Μαριέττα μέχρι Ψαριανό, από Άδωνι μέχρι Μαραντζίδη. Και δεν συμμαζεύεται. Εκτέθηκε ο Τύπος, από τα φωτισμένα νέα ΝΕΑ μέχρι κάτι ιστοσελίδες που αυτοπαρουσιάζονται ως σοβαρές, τύπου liberal.
Κατά τη γνώμη μου το πιό ανησυχητικό στοιχείο όλης αυτής της συζήτησης είναι η αβάσταχτη αντιπολιτευτική ελαφρότητα της ΝΔ. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας μας δεν μπόρεσε να καταλάβει αυτό που κατάλαβαν τα συντηρητικά κόμματα στην Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλλία και παντού αλλού στην Ευρώπη; Και στελέχη έχει, και κυβερνητική εμπειρία έχει, γιατί; Τόσο λίγος είναι ο Κούλης; Τόσο πολύ έχει διαβρωθεί από την ατζέντα, την λογική και την τακτική του Άδωνη; Αυτό είναι μιά πολύ επικίνδυνη προοπτική γιά την χώρα και όχι μόνο γιά το ιστορικό συντηριτικό κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου