Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Μαύρη θάλασσα.


  Ακούστε μιά ιστορία πολύ επίκαιρη: Τα ΕΛΠΕ αναλύοντας ένα τραγικό ατύχημα που συνέβη στην Θεσσαλονίκη πριν πολλά χρόνια (έκρηξη φορτηγίδας στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ το 1998 με 4 νεκρούς), αποφάσισαν να αλλάξουν τον κανονισμό προσέγγισης δεξαμενοπλοίων στις προβλήτες τους. Μόνο τρία (3) ρυμουλκά, από τα σχεδόν 200 που υπάρχουν στα ελληνικά λιμάνια, ικανοποιούν τις νέες προδιαγραφές. Μόνο τρία!
  Έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες, από τους εφοπλιστές μέχρι τους ναύτες και καταγγέλουν την επίθεση που δέχεται η ελληνική ναυτιλία, η ελληνική σημαία και ο ελληνικός λαός επισημαίνοντας ότι αν εφαρμοστούν οι νέοι όροι θα κληθούν ρυμουλκά από το εξωτερικό. 
  Η εφαρμογή του νέου κανονισμού, ο οποίος είναι έτοιμος από το 2002, έχει αναβληθεί ποιός ξέρει πόσες φορές και δεν έχει τεθεί σε ισχύ ακόμα στις εγκαταστάσεις Ελευσίνας και Ασπροπύργου. 
   Γι' αυτό τους θέλουμε και τους Υπουργούς και τους νηογνώμονες και τα λιμενικά και τις ακτοφυλακές και τις επιθεωρήσεις πλοίων. Γιά να συνεχίσουμε να μένουμε ατάραχοι στο παρελθόν και να ψιλοβολευόμαστε όλοι ελπίζοντας ότι δεν θα γίνει η στραβή. Καμιά φορά συμβαίνει το μη αναμενόμενο, ξεσηκώνεται κουρνιαχτός γιά κάποιες μέρες αλλά μετά ξεχνιούνται όλα και συνεχίζουμε ακάθεκτοι όπως πριν. 
  Εν τω μεταξύ στα ΕΛΠΕ, αν συμβεί, δεν θα έχουμε ατύχημα 100 τόνων αλλά, μπορεί, 30 χιλιάδων τόνων. Αυτή είναι η ουσία και όχι οι σαχλαμάρες που μπορεί να λέει ο κάθε Υπουργός Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου