Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

...και οι 10.000 σφαγιασθέντες;


“Λάθος η εφεδρεία”, δήλωσε ο Ραγκούσης. Όλοι διαπιστώνουν το λάθος. Ο ίδιος ο Ρέππας, αρμόδιος Υπουργός, δηλώνει “έκλεισε ο κύκλος της εφεδρείας”.
Και τι θα γίνει με τους 10.000 υπαλλήλους που σφαγιάστηκαν θύματα αυτού του στιγμιαίου (;) "λάθους". Όσοι την έπαθαν - την έπαθαν, όσοι την γλίτωσαν - την γλίτωσαν.
Ωραία λογική, ωραία πολιτική.
Καμμία σημασία δεν έχει, γι' αυτούς, το γεγονός οτι χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται στην πείνα, χιλιάδες οικογένειες καταστρέφονται οικονομικά και συντρίβονται κοινωνικά, χιλιάδες χρήσιμα στελέχη του Δημόσιου περιθωριοποιούνται. Με μηδενικό αποτέλεσμα.
Πρώτα εφαρμόζεται η φασιστικής έμπνευσης, οριζόντια και ισοπεδωτική απόλυση με μοναδικό κριτήριο την ηλικία και μετά ανακαλύπτεται οτι δεν υπάρχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα και οτι δημιουργούνται ανυπέρβλητα υπηρεσιακά προβλήματα. Πράγματα που είχαν, βέβαια, επισημανθεί έγκαιρα και από την αριστερά και από τα συνδικάτα.
Παράλληλα δεν ομολογείται οτι το μέτρο της “εφεδρείας” δεν απέδωσε τα αναμενόμενα από τους εμπνευστές του γιατί ένα μεγάλο μέρος φορέων και υπηρεσιών αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν. Όχι μόνο ΟΤΑ (που εφαρμόστηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις) αλλά και Υπηρεσίες που διοικούνται άμεσα από τους εμπνευστές Υπουργούς που νομοθέτησαν. Διοικούν ένα κράτος που όποιος θέλει εφαρμόζει τους νόμους και όποιος θέλει όχι. Όχι από τους απλούς πολίτες αλλά από τους ίδιους τους νομοθέτες.
Οι άτυχοι 10.000 “πήγαν άκλαφτοι” αφού δεν είχαν την τύχη να έχουν προϊστάμενο κάποιον Βορίδη ή κάποιον Μιχαλολιάκο ή κάποιο άλλο μπουμπούκι που ήθελε να παίξει το πολιτικό του παχνίδι.
Και τι επιφυλάσσει το μέλλον; Επειδή απέτυχε το μέτρο, που οι ίδιοι που νομοθέτησαν δεν εφάρμοσαν, “θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απ' ευθείας απολύσεις”, δηλώνει, χωρίς ντροπή, ο Ρέππας. Χωρίς ντροπή, βέβαια, αλλά με μπόλικη μικροπολιτική υστεροβουλία. Σκέφτονται ότι: προς το παρόν “κορόϊδεψαν” την τρόικα, κέρδισαν πολιτικό χρόνο, και τα πιό δυσάρεστα θα κληθούν να τα εφαρμόσουν οι “επόμενοι” μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.
Έχει κανείς απορία γιατί η χώρα βρίσκεται στο χάλι που βρίσκεται;
Δεν είναι μόνο ανίκανοι. Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι. Δεν είναι μόνο ανεύθυνοι. Είναι γελοίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου