Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

...του κώλου.


Εγώ διάβασα "ΚΛΙΚ". Δεν ήμουν αυτό που λένε "τακτικός αναγνώστης" αλλά το έπιασα στα χέρια μου, η αλήθεια να λέγεται. Θυμάμαι ένα καταπληκτικό αφιέρωμα που είχε κάνει στους κώλους. Έμαθα τι σημαίνει "στητός", "πεσμένος", "χαμηλός" και όλες τις εκδοχές του είδους. Δεν το έκανα με ηδονοβλεπτική διάθεση ούτε γιά χαβαλέ. Το κίνητρό μου ήταν η γνώση. Εγκυκλοπαιδική σοφία προσιτή στον καθένα. Τι κακό να βρείς στους κώλους; Βλάχος είσαι;
Ο Κωστόπουλος είναι η κλασσική περίπτωση του νούμερου που τον έχει ξεκωλιάσει το σύστημα αλλά αυτός νομίζει ότι είναι ο αφ' υψηλού ιδεολογικός και αισθητικός καθοδηγητής της κοινωνίας. Ένα εργαλείο των πολιτικών και ταξικών του αφεντικών ήταν που πρόβαλλε και πρότεινε ως τρόπο ζωής ό,τι εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους: Αρπαχτή, εύκολο κέρδος, καταναλωτισμός, ηθικές αξίες της πλάκας και ανθρώπινες σχέσεις του κώλου.
Όσοι τσίμπησαν, τσίμπησαν. Τους ξεπουπούλιασαν μέχρι ξεβρακώματος στο χρηματιστήριο και τα υπόλοιπά τους τα κούρεψαν με την ψιλή τα μνημόνια. Τα αφεντικά γελούν απλωμένοι στις πολυθρόνες των οφσόρ ξεκοκκαλίζοντας τα δανεικά κι αγύριστα, τα ΜΕΠ, τις επιδοτήσεις και τα ΕΣΠΑ.
Το πρόβλημα είναι ότι μαζί μ' αυτούς που πρόλαβαν και πέταξαν την βλαχιά από πάνω τους την πληρώνουμε κι εμείς που μείναμε αδιόρθωτοι βλάχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου